26/4-14. Dagens ...

 
Frulle: Paulúns gröt, 1 banan, havremjölk.
Mellis: Weightwatchers digestivekex 2 st.
Lunch: Stekt potatis, korv och bacon. Grönsaker.
Mellis: Torkade mangoskivor. 2 plommon. 1 banan.
Middag: Grillad fläskkotlett, potatisklyftor i ugn, pizzasallad "my way", kokta, marinerade skärbönor, kall sås. Recept på salladen och bönorna finns under bilderna längre ner.
Lördagsgott: Kung markattas eko-godis.
 
Träning: Sprungit/PW i ½-timme
 
Positiva:
  • Till att börja med så hade jag faktiskt gått ner i vikt! Jag vägde mig imorse och idag var det 90,8! Härligt! Hoppas det stämmer bara så det inte var ett falskt resultat.
  • Idag var vi till en fantastisk ekobutik som finns här i närheten. All mat därinne var ekologisk och vi handlade kött, saft, kokosolja och lite annat smått och gott. Köttet blev till middag, och visst känns det bättre smak på eko-kött än vanligt "ful-kött".
  • Jag har tränat idag och slagit nytt rekord!
  • Vädret!
Negativa: Är så less på dessa värmevallningar som jag börjat få nu. Jo, jag är i den åldern, och det känns apjobbigt. Dels den jobbiga insikten att bli äldre, men också vallningarna i sig. De har nyligen börjat (för några månader sedan) och jag är redan döless på dem, men de kommer hålla på i måååånga år än. DET känns ju roligt... NOT! Men jag försöker se det positiva i det. Att slippa mens. Hehe. Än så länge kommer den, men oregelbundet, och därmed inte alls så ofta som i min glans dagar. Skönt att slippa åtminstone varannan månad. 
 
Misse solar. En riktig solkatt.
 
Dagens runda. YAY!
 
All mat utom halloumin är ekologisk på denna tallrik. Det känns bra.
 
Pizzasallad my way. Spetskål, morot och rödlök strimlas. Gör dressing av vitvinsvinäger, rapsolja, salt, svartpeppar och ½ krm socker. Blanda ihop och häll över salladen. Låt dra en halvtimme.
 
Marinerade skärbönor. Snoppa bönorna och skär i mindre bitar. Koka ett par minuter så de bli lite mjuka, men ska ändå behålla sin spänst. Häll kallt vatten i kastrullen så kokningen avstannar, men låt bönorna ligga kvar så de håller sig varma. Blanda under tiden ihop hackad rödlök, balsamvinäger, olivolja, salt, svartpeppar och hackade valnötter. Häll vattnet av bönorna och lägg dem i en skål. Häll marinaden över och blanda om väl. Låt stå och dra en stund så bönorna drar åt sig smaken.
 
Ett glas rosébubbel till.
 
Ett till glas som intogs utomhus i solskenet efter middagen.

Kommentera här: