Recept: Kycklingfilé med grönsaksfräs och guacamole

Så himla god middag vi gjorde idag! Enkelt och smakrikt.
 
Du behöver för 4 port:
4 kycklingfiléer
allroundkrydda och nymald svartpeppar
 
Guacamole:
1 mogen avocado
3/4 burk crème fraiche
½ limes saft
1 stor klyfta vitlök
Herbamare örtsalt
malen vitpeppar
 
Grönsaksfräs:
1 rödlök
1 röd paprika
1 morot
1 squash
2 stora tomater
1 stor vitlöksklyfta
chiliflakes
olivolja
salt och nymald svartpeppar
 
granatäppelkärnor 
 
Så här gör du:
Krydda kycklingfiléerna och lägg dem i ugn i 175 grader ca 20 min eller grilla dem tills de är genomstekta. Grilla gärna en citron eller lime också som man sedan pressar över maten. Supergott!
 
Skär grönsakerna till fräset. Morötterna i små stavar, och resten i lagom stora bitar. Hetta upp oljan och lägg ner grönsakerna. Låt de fräsa några minuter. Tillsätt hackad vitlök och chiliflakes som får fräsa med en stund. Lägg ner hackade tomater och låt det koka ihop lite till en lite såsig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg ingredienserna till guacamolen i en hög bunke och mixa ihop med mixerstav. Smaka av med salt och peppar och ev mer limesaft.
 
Servera med mathavre (se förpackningen för koktid och jag brukar ha i ½ grönsaksbuljongtärning i kokvattnet för godare smak), goda oliver och strössla rikligt med granatäppelkärnor över rätten.
 
Smaklig spis.
 
 

Kommentera här: