Recept: Mugcake med kvarg och bär
Jag har sett de där recepten på mugcake lite här och var, och nu tänkte jag att jag skulle testa att göra en till lunch idag. Det var gott och riktigt mättande! Det här kommer jag göra fler gånger med lite olika varianter.
Du behöver:
1 dl gryn (jag tog Paulùns supergröt)
1 ägg
½ tsk bakpulver
1 liten banan
½ tsk kanel
½ krm vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
Om man vill kan man söta med lite honung eller Agavesirap. Jag tog inget för jag tycker det är bra ändå med sötman från bananen.
Smör eller kokosolja att smörja muggen med
Kvarg/keso
Bär eller annan frukt
Gör så här:
Smörj en stor mugg med smör eller kokosolja (jag tog kokosolja och fick en jättegod kokossmak). Blanda ihop ingredienserna och häll ner i muggen. Baka i mikron på full effekt i 2 minuter. Ta ut muggen (försiktigt, den kan vara varm!), häll upp kakan på en tallrik och låt stå en stund så den svalnar. Dekorera med bär eller annan frukt och kvarg eller keso. Jag tog 3/4 dl kvarg och en massa blåbär och hallon och det blev SÅÅÅÅ gott!







