Recept: Nyttigare pannkakor med kakaokvarg och apelsin

Pannkakor är verkligen barnsligt gott och jag är en stor pankisälskare. Idag ville sonen ha pankis till middag och jag protesterar inte. ;) Men när han har sylt till så ville jag ha något annat, så jag funderade en stund och gjorde en kakaokvarg till. Jättegott och inte sådär sötsliskigt som sylt annars blir, utan sötman från apelsinen och bananen blev riktigt gott mot den syrliga kvargen.
 
Det blev ganska mycket av kvargen, så jag sparade hälften som jag kommer äta ikväll till kvällsfika tillsammans med lite frukt eller bär.
 
Du behöver:
2 ägg
2 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
ca 8 dl mjölk
lite salt
smör att steka i
 
1 liten mogen (eko-)banan
200 g lättkvarg
1 msk kakao
½ krm vaniljpulver
 
1 skivad, skalad (eko-)apelsin 
 
Kanel att pudra över
 
Så här gör du:
Vispa upp äggen med hälften av mjölken i en bunke. Lägg ner saltet och mjölet och vispa tills det blir klumpfritt. Häll sedan ner resten av mjölken och blanda till en fin pannkakssmet. Grädda tunna pannkakor i smöret.
 
Lägg banan, kvarg, kakao och vaniljpulver i en hög bunke. Mixa ihop till slät konsistens. Smaka av om du vill ha mer kakao. Ev. kan du ha lite agavesirap i om du vill ha mer sötma, men jag tycker det räcker ändå.
 
Lägg kakaokvargen på pannkakan och lägg en skivad apelsin över eller någon annan frukt eller bär som du vill ha till. Dofta över lite kanel och/eller kakao och ÄT!
 
 

Kommentera här: