Recept: Nyttigare rabarberpaj

Jag älskar verkligen rabarberpaj och idag gjorde jag en lite nyttigare variant eftersom rabarbern växer så det knakar.
 
Du behöver:
4 stänger rabarber
1 tsk malen kanel
2 tsk potatismjöl
½ dl russin
sötning motsvarande ½ dl socker
 
100 g smör
1 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver
sötning motsvarande 2 msk socker
1 dl havregryn
1 dl kokos
½ dl kokosmjöl
½ dl fullkornsdinkel-mjöl
1 dl siktat dinkelmjöl (eller lagom mängd tills det blir en smulig deg)
 
Så här gör du:
Skölj rabarbern och skiva den. Lägg i en smord form. Häll över kanel, socker, russin och potatismjöl och rör om. Smält smöret och kokosoljan i en kastrull på svag värme. Lägg i havregrynen så de får svälla en stund. Lägg i övriga ingredienser och blanda tills det blir en härlig smuldeg. Lägg smulorna över rabarbern och ställ in formen i ugnen (175 grader vanlig ugn, 150 grader varmluft) och grädda ca 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
 
Låt svalna en stund. Servera ljummen med något gott tillbehör (lättglass, vaniljsås eller något annat smaskens). Jag tog faktiskt vanlig glass eftersom vi inte hade något annat hemma.
 
Hoppas ni gillar det!
 
 
 
 

Kommentera här: