Recept: Smal och god chokladmousse
Jag var så himla sugen på chokladmousse idag, så jag snodde ihop en underbar mousse som jag slukade på nolltid. Testa görna för den är god. Inte så sötsliskig och lite syrlig av kesellan. Sötman kan man förstås reglera med mer agavesirap/honung om man vill det. Annars tycker jag om den som den är. Man kan ha mer bär i också om man vill ha bärens sötma. Det gör man ju som man vill förstås.
Receptet är beräknat för 4 portioner, men här blev det 3 lite större portioner istället. Det blev ganska mycket så 4 blir lagom.
Du behöver för 4 portioner:
100 g god mörk choklad, 70%
2 ägg delade i vita och gula
2 tsk agavesirap eller honung
100 g lättkesella
Valfria bär
Så här gör du:
Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikro. Häll i kesellan i chokladen och rör om väl. Blanda ner äggulorna en efter en och blanda om. Häll i agavesirapen/honungen och blanda igen. Blanda ner chokladblandningen i äggvitan, men rör inte om för hårt så luften i äggvitan försvinner. Vänd bara ner smeten tills det blir tillräckligt blandad. Häll upp i glas och ställ i kylen en timme.
Dekorera med bär och pudra med florsocker.
Näringsinnehåll/portion:
207 kcal
8 g protein
11 g fett
19 g kolhydrater







